
مهمترین نکات برای ایجاد وب سایت
راه اندازی یک وب سایت یکی از بهترین راه های مطمئن برای کسب درآمد آنلاین است، بنابراین چه یک فریلنسر یا حتی کارمند باشید و به شغل دوم دیگری فکر کنید. ایجاد یک وب سایت ممکن است برای موفقیت شما ضروری به نظر برسد; زیرا با در اختیار داشتن فضای آنلاین در دسترس عموم، امکان افزایش درآمد، معرفی افراد جدید و کاربران هدف و ارائه کلیه خدمات و محصولات به همه مردم دنیا فراهم می شود. اما در این بین سوالاتی پیش می آید که ذهن افراد را قبل از ایجاد سایت درگیر می کند; آیا تنها با صرف هزینه زیاد می توان وب سایت ایجاد کرد یا می توان آن را به صورت رایگان و خودگردان ایجاد کرد؟ یا برای این کار چه اقداماتی باید انجام شود؟ قبل از بررسی تمام این سوالات، لازم است با برخی از مزایای ایجاد و ساخت یک سایت که ارزش دانستن دارد آشنا شوید!
- همیشه با یک پلتفرم آنلاین و در دسترس
- برنده شدن خودکار (حتی در خواب)
- آزادی عمل در هر مکان و هر زمان
- راه اندازی آسان
- قیمت مناسب و مقرون به صرفه
- جذب بازارهای مرتبط و جدید
- و….
نحوه ایجاد و ساخت وب سایت
همانطور که می دانید ایجاد یک سایت بر اساس بستر مناسب ضروری است که هم از طریق کدنویسی و هم از طریق وردپرس امکان پذیر خواهد بود. البته اکثر کاربران تمایل به ساخت سایت های وردپرسی دارند زیرا وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای رایگان است (CMS) این اجازه می دهد تا هر کسی بدون دانش کدنویسی وب سایت خود را طراحی، بسازد و مدیریت کند. لازم به ذکر است که در حال حاضر 49 درصد از سایت های دنیا و 25 درصد از سایت های ناسا بر روی پلتفرم وردپرس طراحی شده اند.
اما قبل از شروع، باید موضوع و هدف از پیمودن این مسیر را مشخص کنید. به عنوان مثال، شما فقط یک وبلاگ برای ایجاد مقاله و اطلاعات می خواهید یا به فکر یک فروشگاه بزرگ و بستر آنلاین برای ارائه خدمات و نمایش محصولات هستید! در هر صورت، اگر می خواهید یک وب سایت جدید ایجاد و راه اندازی کنید، در اینجا 11 مرحله کلیدی برای شروع ساختن و کمک به شما برای رقابت موثرتر در این فضای بزرگ آورده شده است:
انتخاب آدرس سایت و ثبت نام دامنه آن

انتخاب آدرس سایت و ثبت نام دامنه آن
نام دامنه انتخابی شما که به عنوان آدرس وب سایت شما شناخته می شود، اغلب نقطه ورود به سایت شما است. بنابراین انتخاب نام مناسب برای افزایش دسترسی آسان کاربران حائز اهمیت است که البته با رعایت چند نکته امکان پذیرتر خواهد بود:
- املای آن را آسان کنید تا به راحتی در دسترس باشد.
- نام دامنه را تا حد امکان کوتاه نگه دارید زیرا هر چه کوتاه تر باشد، به خاطر سپردن و تایپ صحیح آن آسان تر است.
- از پسوندهای مناسب استفاده کنید. بهتر است همیشه ابتدا .ir و .com را انتخاب کنید، مگر اینکه استفاده از پسوند دیگری مانند .gov، .edu یا .org مناسب تر باشد.
- از استفاده از اعداد و خط تیره خودداری کنید زیرا به خاطر سپردن آنها دشوار است و ممکن است دیگران هنگام تلفظ آنها اشتباه کنند.
- آدرس سایت یا نام دامنه باید به گونه ای باشد که در صورت رشد و گسترش کسب و کار بتواند در آینده موثر واقع شود. به عنوان مثال، Amazon.com یک آدرس وب سایت بسیار گسترده است که به سایت اجازه می دهد تقریباً هر نوع محصول مصرفی را بفروشد. البته نمونه هایی از وب سایت های ایرانی وجود دارد که از این اصل پیروی می کنند و صرفاً محصولی را نمی فروشند یا خدمات خاصی را ارائه می دهند.
- نامی را انتخاب کنید که بعداً به یک برند تبدیل شود و خاطره انگیز شود. از آنجایی که تعداد زیادی وب سایت در اینترنت وجود دارد، مهم است که یک نام جذاب انتخاب کنید تا کاربران همیشه و حتی در آینده آن را به خاطر بسپارند.
- در مورد نام دامنه تحقیق کنید و آن را در گوگل جستجو کنید تا ببینید آیا همان آدرس انتخابی شما قبلاً ثبت شده است یا خیر!
- از انتخاب نام های بی معنی خودداری کنید و نامی را انتخاب کنید که معنی را منتقل کند تا کاربران بلافاصله از کسب و کار و صنعت شما مطلع شوند.
- آدرس اینترنتی را انتخاب کنید که سئو بهینه شده باشد و از قوانین بهینه سازی موتور جستجو پیروی کند. برای این کار می توانید از کلمات کلیدی یا حتی موقعیت جغرافیایی استفاده کنید.
هاست را از یک شرکت معتبر با پشتیبانی فنی خوب بخرید

مهمترین نکات برای ایجاد وب سایت
خرید هاست از شرکتی که فناوری و خدمات لازم را برای مرور انواع سایت ها در اینترنت ارائه می دهد به منظور اتصال نام دامنه شما به ارائه دهنده هاست انجام می شود و سپس کاربران می توانند آدرس و نامی را که انتخاب کرده و ثبت کرده اید جستجو کنند. از سایت خود بازدید کنید
در اینجا چند نکته برای انتخاب میزبان وب وجود دارد که به شرح زیر است:
- اگر می توانید یک سرور اختصاصی بخرید و بودجه مناسبی دارید، دریغ نکنید! زیرا با خرید هاست اشتراکی باید منابع تخصیص یافته آن را با سایر مشتریان به اشتراک بگذارید! حتما این سوال در ذهن شما بوده که چرا و به چه دلیلی!
اگر هاست اشتراکی دریافت می کنید، اگر می خواهید در آینده کسب و کار آنلاین خود را گسترش دهید، استفاده از این منابع اشتراکی می تواند عملکرد سایت شما را با مشکل مواجه کند. همچنین اگر هر یک از وب سایت های مشترک و به اصطلاح همسایه شما که از سرور اشتراکی شما استفاده می کنند هک شود، وب سایت شما نیز ممکن است آلوده شود. - در عین حال سرور اختصاصی بهترین عملکرد را دارد اما انتخاب گران قیمتی است. البته داشتن سرور اختصاصی به این معنی است که منابع فیزیکی سرور به طور کامل به یک سایت اختصاص داده شده و در صورت خرید همگی متعلق به سایت شما هستند و همچنین امنیت بیشتری نسبت به هاست اشتراکی خواهد داشت. با این حال، این بسیار گران تر از اکثر مشاغل کوچک است. بنابراین، اگر یک سایت نسبتا بزرگ با تعداد بازدیدکنندگان زیاد دارید، سرور اختصاصی متناسب با نیاز شما خواهد بود.
- در این میان گزینه دیگری به نام سرور مجازی (VPS) وجود دارد که نسبت به سرور اختصاصی مقرون به صرفه تر است، اما تقریباً همان مزایا را دارد. چرا که منابع VPS به گونه ای تقسیم شده اند که جدا از قیمت مناسب، عملکردی مشابه یک سرور اختصاصی دارند و از نظر امنیت امنیت بیشتری نسبت به هاست اشتراکی دارند.
- یکی دیگر از موارد مهم در هنگام خرید سرویس میزبانی وب، تهیه نسخه پشتیبان روزانه از محتوای سایت و همچنین تنظیمات سرور است. همچنین فراموش نکنید که یک رابط کاربری آسان مانند cPanel یا Direct Admin داشته باشید.
- در هر صورت باید از پشتیبانی آنلاین و تلفنی هاستینگ اطمینان حاصل کنید تا در صورت بروز مشکل در اسرع وقت به شما کمک کنند. البته برخی از شرکت ها ارتباطات و پشتیبانی ایمیلی نیز دارند که تقریباً زمان نمی برد.
ایجاد یک رابط کاربری جذاب و کاربرپسند یا UX/UI
داشتن رابط کاربری مناسب تاثیر مثبتی در جذب مخاطب و در نتیجه افزایش بازدید و بازدید سایت دارد. برای این منظور می توانید پیشنهادات زیر را در نظر بگیرید:
- از گرافیک های زیبا و فونت های خوانا استفاده کنید.
مطمئن شوید که گرافیک شما فشرده شده و برای بارگذاری سریعتر بهینه شده است زیرا موتورهای جستجو مانند گوگل در صورتی که وب سایت شما به کندی بارگذاری شود رتبه شما را بالاتر نمی برند. - رقبای خود را تجزیه و تحلیل کنید و ببینید چگونه وب سایت های خود را طراحی و بهینه کرده اند.
- در مورد مخاطبان هدف خود تحقیق کنید تا متوجه شوید که در سایت شما به دنبال چه چیزی هستند و سایت خود را بر این اساس بهینه کنید.
- اطلاعات تماس و موقعیت مکانی خود را با دسترسی آسان به سایت به اشتراک بگذارید.
قرار دادن دکمه های فراخوان و CTA؛ به خصوص دکمه “خرید”. - ایجاد صفحاتی مانند: صفحه اصلی، درباره ما، محصولات/خدمات (با توضیحات و تصاویر جذاب)، نقشه سایت (برای سئوی بهتر سایت)، ارتباط با تیم فنی و پشتیبانی، تماس با ما، سیاست حفظ حریم خصوصی.
سئو یا بهینه سازی صفحات سایت برای موتورهای جستجو

سئو یا بهینه سازی صفحات سایت برای موتورهای جستجو
سئو مجموعه ای از اقداماتی است که در یک وب سایت اعمال و انجام می شود تا موتورهای جستجو آن سایت را به طور مناسب خزیده و رتبه بندی کنند و در نتیجه به کاربران نمایش داده شود. وقتی وب سایت شما توسط موتورهای جستجو خزیده می شود، در واقع با وب سایت هایی که محتوای مشابه دارند رقابت می کند. بنابراین هرچه طراحی و محتوای وب سایت شما بهتر باشد، رتبه بهتری در صفحات نتایج جستجو خواهد داشت.
به طور مرتب محتوای با کیفیت را در سایت منتشر کنید
کمیت و کیفیت محتوا برای موتورهای جستجو بسیار مهم است، بنابراین یک برنامه هدفمند برای انتشار محتوای با کیفیت در متن، تصویر، ویدئو و صدا ایجاد کنید. بنابراین، اگر می خواهید در نتایج موتورهای جستجو رتبه بالایی کسب کنید، باید وب سایت خود را با محتوای جدید و مرتبط به روز کنید تا کاربران ترغیب به بازگشت به سایت شما شوند.
ابزارهای مرتبط را نصب کنید
با نصب Google Analytics و Google Search Console می توانید داده های مهم سایت را مشاهده کرده و از آن برای تجزیه و تحلیل ترافیک و عملکرد سایت استفاده کنید. از این ابزارها می توان برای یافتن انواع اطلاعات زیر نیز استفاده کرد:
- تعداد بازدیدکنندگان روزانه، هفتگی و ماهانه سایت
- تعداد بازدید از هر صفحه از سایت
- نرخ پرش یا درصد کاربرانی که به سایت شما می آیند و تنها پس از مشاهده یک صفحه آن را ترک می کنند. (الگوریتم های گوگل به وب سایت هایی با نرخ پرش پایین رتبه های بالاتری می دهند؛ بر اساس این نظریه، بازدیدکنندگانی که زمان بیشتری را در سایت می گذرانند، ارزش آن صفحه را تایید می کنند).
- میانگین زمان صرف شده در سایت توسط بازدیدکنندگان
- خطاهای خزیدن سایت (خطایی که موتورهای جستجو هنگام خزیدن در محتوای صفحات سایت شناسایی می کنند).
- لینک های مخرب در سایت
- کلمات کلیدی که کاربران را به سمت سایت شما سوق می دهد.
- اطلاعات در مورد مراجع به سایت
- سرعت و زمان لازم برای دانلود صفحات وب سایت
- و اطلاعات دیگری که می تواند به شما در بهبود سئو کمک کند.
به روز رسانی و نگهداری وب سایت
برای داشتن یک وب سایت موفق که رتبه خوبی در موتورهای جستجو داشته باشد و هک نشود، باید نکات مختلفی را رعایت کنید که در زیر به برخی از آنها اشاره می کنیم:
- حداقل یک بار در ماه داده های کنسول جستجوی گوگل خود را بررسی کنید و خطاهای مهم را اصلاح کنید.
- از داده های ترافیکی برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد مخاطبان خود استفاده کنید تا بتوانید به آنها خدمات بهتری ارائه دهید.
- از داده های عملکرد سایت خود برای بهینه سازی و رفع اخطارها و خطاها استفاده کنید.
- مطمئن شوید که همه نرم افزارها و افزونه ها به روز هستند.
- یک اسکن امنیتی انجام دهید تا مطمئن شوید که وب سایت شما عاری از بدافزار است و هک نشده است.
- راه های موثر و رایج برای بازاریابی آنلاین کسب و کار خود را بیابید.
- به کاربران وب سایت اجازه دهید تا در مورد سایت شما بازخورد ارائه کنند.
- هر از چند گاهی رقبای خود را بررسی کنید و ببینید که آنها چه کار کرده اند! شاید برای شما هم مفید باشد!
- اطمینان حاصل کنید که از وب سایت خود حداقل یک بار در روز یا حداکثر هر 10 روز یک بار یا هر هفته به روش های مختلف نسخه پشتیبان تهیه می کنید.
مرحله تست وب سایت

مرحله تست وب سایت
مرحله آزمایش سایت را دست کم نگیرید تا مطمئن شوید همه چیز به درستی اجرا شده است. هم نسخه دسکتاپ و هم نسخه موبایل! با توجه به اینکه بیش از نیمی از جستجوهای گوگل از طریق موبایل انجام می شود و این تعداد در حال افزایش است، توجه به نمایش سایت در نسخه موبایل ضروری است.
هنگامی که با مراحل ایجاد یک سایت آشنا شدید، اکنون زمان آن رسیده است که تصمیم بگیرید چه نوع سایتی را می خواهید و چه هدفی را دنبال می کنید. اگر به دنبال شرکتی هستید که تمامی این خدمات را برای شما ارائه دهد، ایران سرور (سرور ایرانی)برندی است که باید به دنبال آن باشید. در ایران سرور می توانید با توجه به نیاز خود دامنه، هاست و سرور مورد نظر خود را سفارش دهید و با پشتیبانی 24 ساعته این شرکت در صورت داشتن مشکل یا سوال می توانید آن را در هر ساعت از شبانه روز مطرح کنید یا شب